L’Aplec

L'Aplec

& Let's Clean Up Europe

L’Aplec Popular és una tradició que és du a terme cada any.

Habitualment la ruta comença des del porxo de Santa Oliva i finalitza a la falda del cim de Puigventós, prop de l’antiga Masia.

Actualment aprofitem l'ascens per adherir-nos al Let’s clean up Europe, una acció comuna a tot Europa on s’aprofita per a recollir brossa i conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura.

Un aplec és una trobada de persones que es fa sovint a l'aire lliure i entorn d'una certa temàtica. Tenen un origen religiós i se celebren arreu del territori de parla catalana. Els aplecs, però, han perdut la connotació religiosa i han esdevingut celebracions folklòriques.

la formiga

La Formiga, és la nostra estimada mascota i sempre frisa per a que la traguem a passejar.

Un cop a dalt, la comissió aplec dinamitzem una activitat per a totes les famílies i també un bon àpat amb fruita, coca, entrepans, sucs i xocolata!

En anteriors edicions també vam aprofitat per fer activitats d’educació ambiental i alliberament d’aus i altres animals ferits o orfes amb col·laboració amb entitats com el Centre de Fauna de Torreferrussa o el grup de Recerca de l'Escola de la Natura de Parets del Vallès.

L’ascens és fàcil i permet que totes les famílies hi puguin arribar al seu ritme. I, a més, també comptem amb la col·laboració de l'ADF Olesa que ens dona suport en tot moment.

Distància aprox. 8,42 km
Dificultat tècnica: Moderat
Altitud màxima: 520 m
Tipus de ruta: Circular
Temps aprox. 1h 49'