L’Aplec

Diumenge 26 de maig de 2024
Sortida: Parc de st. Oliva,A partir de les 9h

Programa d'Activitats
9h Inici de la sortida des del parc de st.Oliva
Let's Clean up Europe. Les families podran participar en una acció comú de recollida de residus durant el trajecte fins al Puigventos. A la sortida tindreu material per la recollida.

10:30-11h Arribada prevista al cim de Puigventós.
Les famílies tindreu avituallament (beguda, coques, entrepans i fruita) per recobrar forces després de la pujada.

11h a 12:30h l'AFA organitzarà una activitat d'orientació relacionada amb la flora i la fauna del Puigventós.

L'Aplec és una activitat oberta a tothom que hi vulguin participar

L'Aplec

& Let's Clean Up Europe

L’Aplec Popular és una tradició que és du a terme cada any.

Habitualment la ruta comença des del porxo de Santa Oliva i finalitza a la falda del cim de Puigventós, prop de l’antiga Masia.

Actualment aprofitem l'ascens per adherir-nos al Let’s clean up Europe, una acció comuna a tot Europa on s’aprofita per a recollir brossa i conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura.

Un aplec és una trobada de persones que es fa sovint a l'aire lliure i entorn d'una certa temàtica. Tenen un origen religiós i se celebren arreu del territori de parla catalana. Els aplecs, però, han perdut la connotació religiosa i han esdevingut celebracions folklòriques.

la formiga

La Formiga, és la nostra estimada mascota i sempre frisa per a que la traguem a passejar.

Un cop a dalt, la comissió aplec dinamitzem una activitat per a totes les famílies i també un bon àpat amb fruita, coca, entrepans, sucs i xocolata!

En anteriors edicions també vam aprofitat per fer activitats d’educació ambiental i alliberament d’aus i altres animals ferits o orfes amb col·laboració amb entitats com el Centre de Fauna de Torreferrussa o el grup de Recerca de l'Escola de la Natura de Parets del Vallès.

L’ascens és fàcil i permet que totes les famílies hi puguin arribar al seu ritme. I, a més, també comptem amb la col·laboració de l'ADF Olesa que ens dona suport en tot moment.

Distància aprox. 8,42 km
Dificultat tècnica: Moderat
Altitud màxima: 520 m
Tipus de ruta: Circular
Temps aprox. 1h 49'